Puerto Viejo i Costa Rica - stränder och djungel

Costa Rica

Publicerat: 2019-01-09

Stopp 2 av 2 i Costa Rica var den karibiskt belägna byn Puerto Viejo. En underbart mysig stad med varierande stränder, mysiga affärer och restauranger och med en fantastisk nationalpark i närheten. Kombinationen av strandliv och djungelvandring var det som lockade oss till Puerto Viejo. Även det nära avståndet till vårt nästa stopp Bocas Del Toro i Panama.

Under vår vistelse bodde vi på Hotel Puerto Viejo, mitt i stan med närhet till allt. Hostelet var oerhört mysigt och personalen helt fantastisk. Det erbjöds donationsbaserad yoga, stora lounge-utrymmen och ett underbart öppet kök att tillaga egna middagar i.


Ett av våra main-reasons att vi åkte hit var som sagt för djungelvandringen. Det riktigt öste ned regn under början av vår promenad, men det skulle inte stoppa oss. Vandringen på ett par timmar tog oss igenom en fantastisk djungel där vi fick se sengångare, ormar, apor, tusentals krabbor, insekter och någon mystisk ekorre. Sengångarna var magiska att se. Slowmotion rörde de sig några centimeter, för att sedan ta paus och vila. Så bekymmerslösa och allt i lugn takt.

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med