Dagen då jag simmade med 50 delfiner

"Vi har fått samtal om att det finns delfiner en bit bort!!", ropar vår kapten på dykbåten. Vi kastar oss av vår dykutrustning från tidigare dyk och förbereder oss med snorkel och fenor. Tänk, om 5 minuter ska vi alla få se delfiner!


Efter ett par minuter båtfärd ser jag dem. Ett par hundra meter fram flyger de upp och ned genom vattenytan. "Där är de", ropar jag och samtliga i båten kastar sig mot relingen och kikar fram.


Jag smyger försiktigt ned i vattnet när båten har stannat och jag börjar simma. Plötsligt ser jag ett tiotal delfiner simma förbi under mig. I full fart börjar jag paddla med mina simfenor och sätter efter delfinerna. En flock om tio delfiner tycker jag är superkul och börjar simma med mig. De korsar mig under, framför och bredvid. De simmar med

en halv meter marginal ifrån mig och hade jag velat hade jag kunnat röra dem. Adrenalinet pumpar i hela kroppen och får mig att simma fortare och fortare. Det är mitt lyckligaste ögonblick i livet. Jag simmar med en flock vilda delfiner!!


När jag saktar in och ser mig omkring inser jag att det är minst 50 delfiner, vilket även kaptenen bekräftade efteråt. Tänk, över 50 delfiner simmar runt mig! Ytterligare två gånger sätter jag av i simkapplöpning med delfinerna. De tycker det är så kul. De spinner, simmar runt mig åt alla möjliga håll och låter hela tiden. Deras knorrande läte är ju för sött!


Ja, helt klart ett av de lyckligaste ögonblicken i mitt liv, dagen då jag simmade med delfiner!


Tyvärr hade jag ingen kamera med ut, utan ni får tro mitt ord. Men denna delfinsort var det vi simmade med. Bild härifrån.

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med