Paradisens strand i Havanna

Söker du en milslång, kritvit strand med turkost, ljummet vatten? Stranden halvfylld med enbart några få locals, utan en enda turist i sikte. Med stora, svajande palmer som böjer sig över stranden. Med en gassande sol och stark Karibien-feeling. Välkommen till Santa Maria Del Mar, utanför Havanna i Kuba.

Jag och mitt resesällskap möter upp våra två nyfunna vänner från Polen samt vår nyfunna Kubanska vän på förmiddagen. Solen gassar som aldrig förr och vi är redo för en dag vid stranden. Äntligen bad! Eftersom Havanna tagit oss med storm har vi inte velat lämna staden tidigare, men nu lockar en dag med strandhäng.


Eftersom vi har vår Kubanska vän Luis med oss blir det självklart taxi collectivo, egentligen gjort för enbart locals. Han prutar till sig ett pris och vi alla sätter oss i den gamla 50-tals bilen. Luis börjar spela på sin trumma som han har med och vi andra gungar med. Det dröjer ett tag innan chauffören hoppar in för att köra, eftersom vi väntar in fler som ska åka. En taxi collectivo åker aldrig halvfull!

"synen vi möter är oslagbar. paradisens paradis!"

Efter en 20-30 minuters bilfärd är vi framme. En liten kulle skymmer havet och vi kastar oss iväg för att upptäcka vad som visar sig på andra sidan kullen. Synen vi möter är oslagbar! Paradisens paradis. Stranden sträcker sig milslång, det turkosa vattnet gnistrar och palmerna svajar högt upp i skyn.


Stranden Santa Maria del Mar utanför Havanna, Kuba är helt otrolig. I övrigt finns inga stränder runt Havanna, vilket gör detta till den enda alternativet, men wow, vilket alternativ! Vi spenderar dagen med att sola, bada och promenera fram och tillbaka och bara njuta.

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med