Nyårsafton i Vilnius

Min nyårsafton spenderades som sagt i Vilnius tillsammans med min mamma. Vi hade en oerhört mysig dag, kväll och natt. Dagen inleddes med en god hotellfrukost följt av en långpromenad genom staden. Vi tog en promenad upp till Gediminas Tower och njöt av utsikten därifrån. Därefter strosade vi på stan, åt en smarrig lunch och avslutade på ett café.


Därefter tog vi oss till hotellet för en powernap och fixa oss i ordning. Vi hade nämligen bord på en urmysig restaurang; Restaurang Montmartre. Här väntade bubbel, 5-rätters och gott vin. Avslutningsvis tog vi oss till torget mitt på stan och njöt av ett fantastiskt fyverkerispel. Underbar nyår.


Gott nytt år på er!

Först ut var en crostini med fikonmarmelad och annat gott. Så himla smarrig. Perfekt tilltugg till bubblet som serverades.

Nästa rätt var bland det godaste jag någonsin ätit. Camebert med honung, valnötter, hasselnötter, tranbär mm samt kex till. Ville inte att det skulle ta slut och avundades de andra gästerna när de fick in denna!

Därefter kom kammusslor in. Dessa serverades med en fräsch sallad samt en mangosalsa. Grymt lagade kammusslor!

Huvudrätten var anka som smälte i munnen, tillsammans med saftiga, ungsrostade rotfrukter. Yummy!

Avslutningsvis en cremé brulée som var helt fantastisk den med. Glasklart sockertäcke ovanpå följt av en gudomligt krämig och välsmakande kräm.


Det var verkligen en fantastisk middag och vi satt i fem timmar för att lyckas få i oss allt.

Tolvslaget firades in mitt i stan som sagt. Klockstapeln mitt på torget hade ett fantastiskt ljus/film som spelades upp innan tolvslaget. Det var animerat en man som plingade i klockan varje gång klockan slog om en minut. Sista minuten var det självklart sekundnedräkning och några sekunder innan tolv drog fyrverkerierna igång för fullt.

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med