Dykning utanför Sipadan

Efter att ha levt i djungeln och träffat orangutanger var det dags att bege mig söderut mot Semporna. Det var nämligen dags för hav, bad och dykning. Det var en riktigt lång, skumpig bussresa dit - men så värt!


Jag åkte till ön Mabul, som ligger strax utanför Sipadan - som är en av världens bästa dykplatser. Jag förstår vad de menar med en av världens bästa dykplatser. Här kryllade det av färggranna fiskar, koraller, jättesköldpaddor. Allt man kan tänka sig. Är man mer erfaren dykare så finns dessutom möjlighet att dyka med hajar på andra sidan ön. Jag tog just mitt dykcert så jag klassades inte som erfaren. Men jag nöjde mig gott och väl med sköldpaddorna.

fVilket paradis. Jag bokade in mig ett par nätter med Scuba Junkie på ön Mabul och deras Mabul Beach Resort. Här skulle jag minsann ta dykcertifikat. Det var en helt fantastisk upplevelse. Redan första dagen på kursen fick jag hoppa i vattnet från deras brygga. Förbi mig passerade stora stim med fiskar och dessutom JÄTTESKÖLDPADDOR! Det var helt otroligt att göra diverse övningar samtidigt som de simmade förbi mig någon meter ifrån.


Jag hade tidigare dykt några gånger på provdyk, så ned till 10 meter. Men det var en helt magisk känsla att ta dykcertifikatet!


Ön var dessutom helt magisk. Kritvit strand, turkost hav och väldigt litet och få människor. Vi spelade fotboll med öns barn, spelade kort på resortet och dykte dagarna i ända. Vilket paradis.

Jag har ingen egen bild på resortet. Jag tror att jag måste haft dessa bilder på ett annat minneskort och dessa har därmed försvunnit... Så visar en lånad bild ovan på resortet. Hur magiskt med bryggan ut??

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med