Orangutanger i SepilokEfter flera dagar mitt ute i djungeln, beger jag mig tillbaka till Sandakan. Staden är smutsig och fattig, men ändå oerhört vacker. Den andas det genuina Asien med barn som leker, matos som pyr från varenda lägenhet och en stor matmarknad där jag köper frukt. Jag tar in på ett hostel där jag möter ett gäng andra backpackers. Som alltid med backpacking, så kliver man in på ett hostel, säger hej till andra resenärer och därefter är det som att man är bästavänner. Jag bjuds in till att laga mat tillsammans med de andra och vi går till matmarknaden tillsammans. En i gänget är från Australien och det slutade med att jag reste vidare i tre veckor med honom.


Från Sandakan tog jag dessutom en dagsutflykt för att träffa orangutangerna i Sepilok. Det är ett naturreservat där orangutangerna lever fritt i djungeln, men där de även tar hand om skadade eller övergivna orangutanger (exempelvis bebisar som blivit lämnade på grund av att deras mammor skadats av exempelvis tjuvskyttar..). Här tränas de på att bli självständiga innan de släpps ut och vid behov kan de självmant komma tillbaka.

Dessa majestätiska djur. Jag tappade andan när jag efter en timmas vandring rakt in i djungeln, stötte på denna. En riktigt nyfiken krabat som gärna ville komma nära. Åh, vad jag bara ville sträcka ut armarna och krama den.

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med