Sahara öknen

När vi lämnat Ait Benhaddou väntar ytterligare några timmars körning. Jag njuter av utsikten utanför bussfönstret medan bussen sladdar fram på den slingriga, röda vägen. Den Afrikanska, röda sanden är som alltid lika vacker. De stora bergen som sticker upp på vardera sida är lika intensivt röda...

Ait Benheddou, världsarv

När vi kliver ur bilen möts vi av ett underbart lugn. Det är en stillsam by vid kanten av Unesco's världsarv Ait Benhaddou. Det är en plats som andas mycket historia och här har dessutom Gladiator spelats in. Solen står högt på himlen och trots att det är december strilar några svettdroppar ned från alla våras pannor.

En dag i Berbernas fotspår

Ett stopp på vår 3-dagars tur till öknen var i en Berber-by. Här välkomnades vi in i vår guides hem för te och föredrag om hur mattor tillverkas samt höra om deras liv. Oerhört spännande.

Genom Atlasbergen

Efter en natts dålig sömn ringer klockan 6:30. Det är dag två i Marocko för mig och dags att bege sig på en 3-dagars tur till öknen. Sömndrucket smyger jag upp, klär på mig, packar min väska och tar mig ut till receptionen. Jag är först på plats och häller upp en kopp kaffe.

Matmarknad i Marrakech

Jag blickar ut över det gräddvita molnhavet. Solens strålar kittlar mig i ögonen och jag njuter. Jag har just lämnat ett grådassigt Sverige för att bege mig till Marocko, ensam.


RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med