UNESCO's världsarv Ait Benhaddou

Marocko

Publicerat: 2019-02-02

Nästa inlägg

När vi kliver ur bilen möts vi av ett underbart lugn. Det är en stillsam by vid kanten av Unesco's världsarv Ait Benhaddou. Det är en plats som andas mycket historia och här har dessutom Gladiator spelats in. Solen står högt på himlen och trots att det är december strilar några svettdroppar ned från alla våras pannor.

Eftersom vi var här på en arrangerad tur fick vi en guidad tur runt Ait Benhaddou av ovanstående man. Det var oerhört spännande att höra honom berätta om världsarvet, om vilka filmer som spelats in här och om livet för byns invånare - för människor bor ju faktiskt här med.


Nackdelen med vår tur här var att alla var så oerhört hungriga. Vi hade alla varit vakna sedan sex och var här runt klockan 13-14. En timmas promenad var då rätt tungt. Men, lunchen vid tre-tiden smakade dessto godare :) Tips till dig som vill göra lika tur; ta med en påse nötter att knapra på fram till lunch. Många luncher blev väldigt sena enligt många av oss, eftersom att våra dagar alltid startade så tidigt.

Vyerna var helt fantastiska!

Slutligen blev vi slussade till en butik där de sålde scarfs. "Ni måste ha scarfs över ansiktet i öknen", sa vår guide. Han lovade att priserna här var de bästa i Marocko och att det inte skulle gå att köpa scarfs någon annanstans. Ack som vi blev lurade. Varenda stopp efter såldes det scarfs för upp till en femtedel av priset vi köpt våra för. Inte heller blåste det någon sand i öknen. Aja, det var en rolig grej ändå! :)

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med