Ett stjärnklart minne

Mexiko

Publicerat: 2018-12-07

Vi snubblar skrattandes ut från den exotiska baren, ut på den lilla sandgata som formar centrum på ön Isla Holbox, Mexiko. Vi har just tagit del av "girls night" vilket innebär att vi tjejer får gratis shots. Det är jag och mitt svenska resesällskap Max och Rebecka. Vi är alldeles lagom runda under fötterna och med skratt bubblandes från magen.


Vi hoppar på en golfbils-taxi som kör oss genom den mörka natten på den smala sandvägen som tar oss till vår camping. Stjärnhimmelen är helt otrolig. Inga ljus så långt ökat kan se, inga moln - bara miljontals stjärnor som lyser.

På campingen springer vi på våra vänner och bestämmer oss för att ta oss ned till stranden. Vi ska spana på bioluminescence, enkelt förklarat "lysande små vattendjur".


Vi kommer fram till havet som långsamt slår in på strandkanten. Ljudet av vågorna nattetid är meditativt. Stjärnorna lyser om möjligt ännu mer här och vi lägger oss i sanden. Någon kastar en sten i vattnet vilket får hela strandkanten att lysa till av bioluminescence. Jag som aldrig kan sluta prata när jag väl kommit igång babblar på om hjuldjur, hoppkräfta och björndjur. Alla oerhört små djur och av namnet att döma kan jag knappt tro de existerar. Vi alla skrattar så vi kiknar. Jag översätter hjuldjur till "christmas animal" och vi viker oss dubbla av skratt. Jag förklarar vad jag tycker stjärnorna bildar för figurer och om allt möjligt. Vi bara skrattar, skrattar och skrattar.


Finns det något vackrare än att vara samlad med nära vänner och med vänner en just har mött och enas i skratt? Sådant där riktigt skratt, där tårarna rinner och man får ont i magen. Skratt ska kännas, då är det som bäst! Och den där stjärnhimlen på Isla Holbox, den glömmer jag aldrig!

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med