Bacalar - Lake of seven colours

Bacalar är den pittoreska staden i södra Yucátan, Mexiko, som du enkelt blir kär i. Den stora sjön i Bacalar kallas ofta "Lake of seven colours" eller "Maldives of Mexico" och ja, det känns verkligen som paradiset.


Jag hade läst mycket om Bacalar innan vi kom till Mexico. En gömd pärla, långt ifrån turistmassorna. En pittoresk stad kantad av den turkosfärgade sjön. Efter att ha lämnat Playa Del Carmen med besvikelse över den enorma turistfällan, blev vi överlyckliga när vi anlände till Bacalar. Tystnaden, lugnet, de små vackra husen, det lilla centrumet och framför allt; sjön. Det var precis vad jag föreställt mig och lite till.

Vi bodde på hostel Yaxche Centro Hostal y Camping, vilket jag varmt rekommenderar för backpackern. Bra dorms, stora sällskapsytor, billig öl och ett stort kök. Och såklart, många hängmattor! Dessutom fri skjuts till deras egna strand. Perfekt för en dags häng med gungor i vattnet, hängmattor och ett fantastiskt lugn.


I matväg rekommenderar jag varmt restaurang La Piña som dessutom ligger etta på Tripadvisor. Vi hade otur med att det tog lång tid att få maten och de dessutom slarvade bort en av våra beställningar, men utöver det var maten toppen och miljön helt underbar. Besök!

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med