Maya-ruinerna i Coba, Mexiko

Mexiko, mars 2018

Publicerat: 2018-11-25

Efter två sjukdagar i Mexiko började jag piggna till igen och var redo för ett nytt äventyr. Eftersom vår resa var relativt tight planerad gällde det att inte släpa efter i tid, utan försöka hålla vårt tempo för att hinna med så mycket som möjligt. Mitt resesällskap, Max och Rebecka, ville gärna besöka ruiner. Jag var inte så sugen på ruiner, men hängde på ändå. Det visade sig bli en kanon dag!


Vi tog en hyrbil från Tulum och körde någon timma västerut för att komma till Coba. Det var relativt lugnt med folk, solen sken från den klarblå himlen och fåglarna kvittrade. Vi köpte våra entrebiljetter och tog oss in. Det var någon kilometer mellan varje del och totalt 3 kilomter till den längst bort, vill jag minnas. Med backpacker-budget valde vi att promenera (även för njutningens skull), men det fanns cykel-taxis för den late eller den skadade.

utsikten från det 42 meter höga templet var fantastisk

Det var fantastiskt att få uppleva ruinerna och att försöka tänka sig in i hur det kan ha sett ut där när maya-folket levde där.


Höjdpunkten var den allra största ruinen (templet/pyramiden). 42 meter hög! Tänk att de byggt denna för tusentals år sedan med sina bara händer. Det bästa med denna ruin är att man får klättra uppför den. Många av de höga ruinerna i Mexiko är det numer förbjudet att klättra upp i, och jag tror nog inte det dröjer länge tills det förbjuds i denna med. Men utsikten från det 42 meter höga templet var helt fantastisk.

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med