Lost and found i Panama

Panama

Publicerat: 2018-12-04

Efter 1,5 timme på en slingrig väg i full fart stannar bussen plötsligt åt oss. Vi kliver ur bussen med våra tunga ryggsäckar och när bussen rullat iväg möts av total tystnad. På andra sidan vägen finns ett skjul att handla mat ur, vi köper lite frukt där.


Vi ska till ett hostel vid namn ”Lost and found”. Ett hostel gömt uppe i bergen, mitt i Panamas enorma djungel och ingenmansland. Vi får på våra ryggsäckar och börjar vandra uppför berget. Här och var sticker små skyltar fram med roliga budskap och peppande ord om att vi närmar oss. Hemsidan hade redan varnat oss om att det var en tuff vandring på 20-30 minuter uppför ett berg för att komma fram. Efter vår senaste vandring uppför vulkanen Acatenango på 4 000 meters höjd, så kändes detta enkelt. Även om svettdropparna ändå började kila nedför tinningarna.


Plötsligt är vi framme. En gömma vid bergsväggen, omringad av vacker djungel. Utsikten är slående, fåglarna kvittrar och även här möts vi av roliga budskap varstans.Det är en gemytlig stämning på detta hostel. Någon är 40 år och har sagt upp allt i England för sin resa mot att finna sig själv. En annan kommer hit titt som tätt för att jobba på distans. Några är inbitna backpackers, några volontärarbetar på hostelet och någon har just startat sin långresa med mottot ”det är inte målet som räknas, utan vägen dit”.


”Lost and found” ligger verkligen mitt i Panamas ingenmansland. Det är fokus på dagsvandringar, daglig jakt efter nya, häftiga insekter och varje kväll förundras vi över den majestätiska solnedgången. Varje kväll rör sig molnen förtrollande ned för bergstoppen bredvid oss. Solen strålar sig mest orangea-jag, himlen förvandlas till ett färggrant skådespeleri och långsamt byts solnedgången ut mot en klar stjärnhimmel. Att världen kan vara så fantastisk, så majestätisk. Här om på någon plats upplever vi verkligen total tacksamhet. Vore det inte för ett inbokat flyg från Panama några dagar senare, så hade vi utan tvekan stannat ett par veckor till för att bara vara.


Vill du veta mer om "Lost and found" och kanske boka din egen vistelse? Här finner du deras hemsida: .


Jakt efter häftiga insikter var verkligen en daglig höjdpunkt. Jag som annars inte är överförtjust i kryp, skuttade av glädje för varje ny, annorlunda insekt vi fann. Fjärilarna var 10 gånger än någon tidigare jag sett, skalbaggen av guld fick mig att tappa hakan och fjärilen på sista bilden som tydligen var inne i sin slutspurt av livet, fick mig att förundras.

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med