Schweiz

Från Luxemburg till Schweiz

Från Luxemburg till Basel är det ca 4 timmar i bil. Vi passerar städer så som Metz och Strasbourg i Frankrike och gasar på autobahn i Tyskland innan vi till slut når gränsen till Schweiz. Redan efter några minuter känns det att vi kommit in i Schweiz, de stora bergen reser sig majestätiskt mot horisonten. Basel är bara några kilometer från gränsen och det känns fantastiskt att kliva ur bilen efter 4 timmar.

Vandring till Augstmatthorn

Det är söndag morgon och klockan ringer redan kl 6, idag ska vi äntligen bestiga ett berg i alperna i Schweiz. Jag sticker ut huvudet genom fönstret och konstaterar att det duggregnar. Den tjocka disen gör att jag knappt ser längre än till andra sidan gatan, igår såg jag ända till toppen av det 2000 meter höga berget.

Magiska Interlaken

När vi anlände hit kunde vi knappt tro våra ögon. Det var ju till och med vackrare än på bild!! Efter en hel dag av resande längtade jag efter ett dopp. Jag och Tommy bytte om i raketfart och kastade oss ut i vattnet. Det var så magiskt så jag knappt jag beskriva det. Det kylande vattnet, den turkosa färgen, majestätiska berg som omfamnade hela dalen.

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med