Från Luxemburg till Schweiz

2020-09-08

Schweiz

Med ett ryck väcks jag av den ivriga väckarklockan. Det är lördag morgon och klockan har inte ens passerat 6. Sömntrucket kikar jag runt mig och funderar över varför klockan ringt. När det slår mig att det är dags att åka till Schweiz blir jag med en pigg och flyger upp ur sängen. Schweiz, landet som länge varit ett av mina drömresemål, men som jag inte kommit mig av att besöka. Nu ska vi bila över dit spontant från Luxemburg över helgen. Strosa i Basel och vandra i alperna. Woho!

Från Luxemburg till Basel är det ca 4 timmar i bil. Vi passerar städer så som Metz och Strasbourg i Frankrike och gasar på autobahn i Tyskland innan vi till slut når gränsen till Schweiz. Redan efter några minuter känns det att vi kommit in i Schweiz, de stora bergen reser sig majestätiskt mot horisonten. Basel är bara några kilometer från gränsen och det känns fantastiskt att kliva ur bilen efter 4 timmar.

Varför just Basel, kan man undra. Det blev geografiskt ett perfekt stopp för vår del, plus att Basel verkade vara en oerhört mysig stad efter en del googlande. Jag får faktiskt hålla med Google. Jag tycker Basel var en oerhört mysig stad. En fantastisk vy över floden som rinner genom staden, vackra byggnader, god mat (där vi åt i varje fall), mysig marknad och shoppinggata. Definitivt värt ett stopp. Det var många som badade i floden, vilket jag önskar att vi också gjort. Floden är alldeles lagom ström, så folk hoppar i vattnet och glider sedan med strömmen nedåt. Det såg alldeles underbart ut.

Vi åt mat på Lily - en asiatisk restaurang. Oerhört god mat, rekommenderar verkligen. Priset på 30 euro för en tallrik sved, men ja - välkommen till Schweiz, man får inte förvänta sig billigt här.

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med