En minitripp till Prag

Tjeckien

Publicerat: 2019-07-03

Jag strosar fram längst gatorna i Prag. Majestätiska, gamla byggnader väller upp omkring mig. Runt om mig hörs ett harmoniskt myller från turister från världens alla hörn. Någon äter den populära trdelnik, grillad deg toppad med glass. Ett par andra dricker inhemsk öl och skrattar högt. Solen står högt på himlen och det är en riktigt varm sommardag i Prag.

Det hela började på min resa i Rostock, Tyskland. Jag ville inte hem riktigt än, utan ville uppleva något mer äventyr. Direktbuss till Prag på 8 timmar kändes givet. Sagt och gjort. Med förseningar tog det cirka 10 timmar, men det gick trots det väldigt smidigt. Jag sov 90% av tiden. Att vakna till och mötas av morgonsolen gjorde inte så mycket. Det är ju helt underbart att se ut genom ett bussfönster i ett nytt land.

Jag bestämde mig för att bara uppleva staden till fots och inte söka upp några särskilda turistplatser. Det blev strosande i butiker, stopp på caféer och restauranger, en öl där, en öl här och bara beundran av byggnader.


Ett första stopp blev på ett supermysigt café. Öl och en smörgås för 25 svenska kronor. Som hittat. Det finns många sådana här fyndcaféer här, bara slinka in på en bakgata. Se upp för turiststråken!

Ett annat mat-stopp blev på Sad Man's Tongue Bar & Bistro. Det tipset fann jag genom Tripadvisor. Här serveras riktigt mäktiga hamburgare - och annan pubmat. För mig fick det bli en hamburgare. Personalen var helt underbar. De delade med sig av tips, pratade och var allmänt trevliga. Tummen upp för dem!

Jag bor på The Republican Garden Hostel. Rent, fräscht och perfekt placering. 11 eur för en natt i 8-bäddars rum. Jag hade dock missat att man måste anmäla vilken tid man ska anlända, annars är de inte på plats. Så heads up om någon annan ska hit!

Lämna en kommentar <3

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med