7 anledningar att resa till Central Amerika

Inspiration

Publicerat: 2018-11-28

Oavsett vilket sätt du vill resa på borde Central Amerika vara nästa hållplats på din reseplanering. Här är 7 anledningar till att du borde åka. Bums!


1. Variationen. Central Amerika bjuder det mesta, på relativt liten yta. Bestiga vulkaner, dyka på världens näst största rev, kritvita stränder, kolsvarta stränder, djungel, djur, mexikansk mat. Allt man vill ha av en semester.


2. Det är billigt. Inte Asien-billigt, men fortfarande väldigt billigt. Costa Rica är det dyraste landet, även Panama är relativt dyrt, men i övriga länder är det väldigt billigt att leva och resa.


3. Många guldkorn utan mängder med turister. De Amerikaner som reser till Central Amerika och står för största turismen, tycks hålla sig tättpackade på några få stränder och djungelspår. Håll dig borta från dem och du har milslånga stränder, breda djungler och djupa hav för dig själv tillsammans med lokalborna.


4. Korta avstånd mellan allt. Helt fantastiskt att med endast en kort bussresa förflytta sig mellan stränder, djungler, hav och inland. Jag uppskattar dessutom att det är enkelt att ta bussen istället för att behöva åka båt eller flyg.


5. Stränderna. Ingen strand är den andra lik i Central Amerika. Variationen är enorm. Vita stränder, svarta stränder. Stränder med vajande palmer, stränder utan. Milslånga och korta. Breda och smala. Med turister och utan en enda människa på kilometers avstånd. Med höga vågor och utan en enda våg. Och varenda en är så vacker så man tappar andan.

Den Guatemalanska familjen vi reste med i 3 dagar.

6. Folket. Både backpackersen som man möter och lokalinvånarna är oerhört vänliga. Jag har blivit överrumplad över hur vänliga alla jag mött har varit. Vi liftade som sagt igenom Central Amerika och vi har blivit behandlade som kungar. Till exempel den Guatemalanska familjen som bjöd in oss att resa med dem i 3 dagar. De visade oss halva deras land, vi åt middagar ihop, de hjälpte oss med våra problem med banken osv. Lär dig ett par fraser spanska och öppna upp för dialog, de kommer älska dig och du kommer älska dem!


7. Maten. Ja, maten förtjänar en helt egen punkt. Den Mexikanska maten som dessutom brer ut sig över hela Central Amerika får det att vattnas i munnen på mig av bara tanken. Burritos, enchiladas, nachos, tacos. Bönor, kyckling, kött. Variationerna är oändliga, smakerna fantastiska och priserna låga. För mig som är en riktig tacos-älskare så var det himmelriket att vara i Central Amerika.Vad är dina bästa anledningar till att besöka Central Amerika? Har du varit där eller vill du dit? Lämna en kommentar <3

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med