Det bästa från Central Amerika

Inspiration

Publicerat: 2019-01-08

Det här inlägget skrev jag strax efter resan genomfördes, men har inte publicerats här ännu. Jag tycker den är välförtjänt en publicering och listar här med "bästa..." från resan jag genomförde i Central Amerika förra året. Det känns helt galet att säga förra året om den resan. Det känns som förra veckan, typ. Åtminstone bara för någon månad sedan. Ser framemot att göra en liknande resa någon annan gång i livet!

Bästa local

Den här platsen kniper helt klart Guatemalska Dani med familj. Det var med honom samt hans familj som vi fick lifta med i 3 dagar. De tog oss med på alla deras aktiviteter så som att bada i vattenfall, äta middagar ihop, bo på samma hostels, äta frukostar ihop osv. De visade oss verkligen deras land. De var även de som räddade oss när våra kort inte fungerade någonstans i Guatemala. Alla banker var stängda, vilket gjorde att vi inte heller kunde växla våra dollars, så det gjorde Dani med oss. Helt förundrad över hur en familj kan vara så fantastiskt snälla!!


Även vår kubanska vän Luis har här en stor plats i våra hjärtan. Som öppnade upp sitt hem och bjöd in till flera kvällar av mat, skratt och dans.

Bästa stad

Är nog Havanna, Kuba. Havanna var precis som jag föreställt mig, och lite till. Det var som att kastas 60 år tillbaka i tiden. Knappt något internet, bara gamla amerikanar-bilar, ingen reklam någonstans. Gatorna var fantastiskt vackra, utelivet otroligt spännande, musiken otrolig. Även stränderna runt om Havanna var AMAZING. Turkost vatten, kritvita stränder och palmer. Det är nog bland det bästa jag sett!

bästa upplevelsen

Solklart den gången jag fick simma med 50 delfiner. Den känslan var helt obeskrivlig. Jag simmade med 50 delfiner som swischade förbi framför, under och bredvid mig. Oerhört lekfulla och jag fick simma med i en flock om 10 där jag hade några under, några framför, några till höger och några till vänster. Alltså, så ofattbart fantastiskt!!


Också att vandra upp för en vulkan och se grannvulkanen spruta lava heeela natten. Riktiga utbrott där marken skakade, det dånade i öronen och framför oss fick vi se vulkanen vilt spruta ut röd lava.

bästa måltiden

All tacos vi ätit har verkligen varit dröm. Men denna räkceviche med passionsfrukt var ju en riktig dröm. SÅ god. Och SÅ dyr, haha. Vi frågade inte om priset innan utan tänkte att det borde varit billigt, eftersom det var ett litet utekök i världens minsta by. Priset var det dubbla mot vad vi trodde. Men den var trots allt värd varenda krona!

bästa solnedgången

Solnedgången vi såg i Panama, mitt ute i djungeln från ett berg, är nog den bästa. Vi har sett många fantastiska solnedgångar, men denna var helt galen. Färgerna var så extremt starka. Det gick inte ens att fånga på bild ordentligt.

bästa hostel

I El Salvador, i byn El Cuco ligger hostel El Tortuga Verde som har allt. SÅ billigt att bo (18 dollar för 2 pers för privatrum), milslång svart strand med bara några enstaka människor, pool på området, härlig strand bar/restaurang, rescuepool för skölpaddor, rescue för pelicaner osv. Pelicanerna gjorde halva resan, de var så coola. Bland annat kunde de sätta igång uteduschen själva, så de duschade 1 timma om dagen haha. Även super surfing för såväl nybörjare som lite mer erfarna. Både surfingklasser och yogaklasser. Våra dagar här var verkligen helt fantastiska!


Men måste här också tillägga hostelet Lost and Found, i Panama. Helt outstanding också. HÄR har jag skrivit mer om det.

bästa djuret

Delfinerna, såklart. Men även alla hajar vi sett. Och såklart sengångarna!! Samt denna:

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med