Drömmer om en resa i vinter

Publicerat: 2019-11-18

Inspiration

Så sent som i augusti sa jag högt att jag faktiskt var lite trött på att resa, att vara hemma är ändå rätt gött. Men den tanken försvann lika snabbt som mörkret och kylan la sig som en mörk kappa över Umeå. Jag är verkligen ingen vintermänniska även om jag gör mitt yttersta till att trivas i Umeå.


Jag drömmer mig bort till varmare breddgrader, längtar efter äventyr, vill höra om andras kulturer och dyka ned i kristallklart, varmt vatten. Nackdelen med att resa på vintern är att man måste ta sig så långt bort. Det kräver tid och en välfylld plånbok. Jobb och många obligatoriska dagar i skolan gör det svårt för mig att ta mig i väg. Men! Jag drömmer mig bort. Två drömresemål jag går och fnular på är Jamaica och Filippinerna. Tänk vilken dröm!

Jamaica har alltid varit ett drömresemål, men jag har alltid trott att man främst åker dit med charter, vilket blir väldigt dyrt. Men när jag häromdagen fann billiga flygbiljetter spann tankarna direkt igång. Efter en del googling kom jag fram tilll att det faktiskt går att resa dit på en backpacker-bugdet.

Ett annat drömresemål är Filippinerna. Det har länge varit ett drömresemål för min del och av bilder att döma känns det inte så konstigt. Billigt, kritvita stränder, fantastisk dykning, vänliga människor... Listan kan göras lång! Det enda negativa är de stora avstånden mellan öarna. En liten ö som Jamaica är det betydligt enklare att resa runt med buss, än att behöva flyga mellan alla öar på Filippinerna.

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med