När två danskar hamnade i mexikanskt häkte

Inspiration/blogg

Publicerat: 2018-11-24

En av de bästa grejerna med att backpacka är alla människor man möter och vilka historier de alla bär med på. Det är anekdoter från allt möjligt. I El Salvador träffade vi två danskar på vårt hostel. De var riktigt roliga, galna, knäppa och minst sagt underliga. En av de roligaste historierna jag hört kom av dem.


Det var när de var i Mexiko. De hade druckit alldeles för mycket alkohol och var riktigt fulla. Plötsligt inser de att de är riktigt kissnödiga och bestämmer sig för att slå en drill ut mot dikeskanten. Sagt och gjort så börjar de kissa. Plötsligt glider två polismän fram från ingenstans. Att kissa offentligt sådär är självklart strikt förbjudet, vilket polismännen försöker förmedla – på spanska. Danskarna, som inte kan ett ord spanska, står som två frågetecken medan polismännen fortsätter skrika på spanska.


Plötsligt kommer den enda polismannen på den briljanta idéen att hala upp sin smartphone och använda Google Translate. Han knappar in en mening, sträcker mobilen åt danskarna och Siri läser upp på knagglig engelska:


”You. And. Your. Friend. Are. Going. To. Jail”.


Polismännen tar med sig danskarna i häktet där de får sitta över natten. På morgonen kommer de in och ger danskarna en mobiltelefon.


”Hallå?”, säger den ena dansken.

”Hola", svarar en spansk röst. "Betala 700 usd till polismännen så släpper de ut er direkt”.

”Aldrig”, svarar dansken, ”danska ambassaden får hjälpa oss ut isåfall”.

”Okej, 600 usd”.

”Aldrig”.

”Okej, 400 usd”.


Deras prutande fortsätter ett tag tills danskarna tillslut accepterar att betala 100 usd för att komma ut utan att blanda in ambassaden eller liknande.


Jag kiknade av skratt när jag hörde den här i historien. Delen med när Siri läser upp att de ska till häktet får mig än idag att vika mig dubbel av skratt haha. Det finns så många historier där ute som bara väntar på att få delas med, skrattas åt, glädjas åt, förundras över. Jag älskar att få leva mig in någon annan persons historia.


RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med