Decemberresa: Marocko


RESPLANER

Publicerat: 2018-11-20

När oktober drog till med regn, mörker och rusk så började det direkt klia i kroppen efter resor. Frenetiskt gick jag igenom mina gamla resebilder, drömde mig bort. Jag sökte som en tok på destinationer, flygbiljetter, bucket lists. Jag bara behövde boka en resa någonstans innan årets slut. Men det skulle passa in med labbar och tentor i skolan, hinna åka till Uppsala för att träffa familjen vid jul och passa en studentbudget. Asien kändes lockande men skulle krocka med obligatoriska moment i skolan, jag skulle inte hinna träffa familjen och dessutom spräckte den studentbudgeten rejält. Försökte intala mig med att "en resa är alltid väl värd varenda krona. Den bästa investeringen som går". Och ja, det stämmer, men missade obligatoriska moment och inte hinna träffa familjen satte stopp för planerna.


Men så slog det mig: Marocko. Direktflyg, kort flygtid, resdatum som matchade perfekt, ett resmål jag länge drömt om och som erbjuder mycket att göra. Sagt och gjort så bokades biljetten.

Bildkälla.


Jag längtar så himla mycket och i mitten av december åker jag. Min tanke är att ta en tredagars tur ut i öknen för att rida kamel och sova under stjärnorna, passera Atlasbergen, uppleva Marrakech och slutligen ett par dagar i Taghazout för att surfa och kanske besöka något vattenfall.


Vilken julklapp till mig själv! Längtar efter att packa ryggsäcken igen och bara komma ut i världen. Det är något särskilt med att backpacka. Bara tanken gör mig alldeles pirrig.


Det blir jul hemma i Sverige för att sedan dra iväg igen över nyår till ett nytt land. Men mer om det senare i veckan. Håll utkik!


RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med