Resedrömmar 2019

Inspiration

Publicerat: 2019-01-06

Resetankarna inom mig bubblar redan. 2019. Ett nytt år, fullt av nya möjligheter. Mitt 2018 var ett riktigt rese-år, vilket var helt fantastiskt. Får jag önska så hoppas jag verkligen att 2019 tar efter i samma anda, åtminstone så gott det går. Med 100 % universitetsstudier, 25 % spanska studier och jobb vid sidan av så är det ingen lång backpacker-resa som väntar som förra året. Men här kommer mina drömresemål 2019. Jag hoppas få beta av några av dem iallafall!

Portugal.

Trots att jag spenderat flera månader i Spanien, har jag inte tagit mig för att besöka grannlandet. I år är det verkligen på tiden att besöka det omtalade landet. Jag vill strosa längst Lissabons kullerstensgator, pröva surfen i Atlanten och njuta av vyerna i Algarve.

Hit vill jag. Sola, bada och vandra. Bildkälla.

Tyskland.

Jag har varit i Tyskland en gång tidigare. Då bilade vi hela vägen från Stockholm till Berlin för nyårsafton. Denna gång vill jag ta mig till Tyskland sommartid för att njuta av såväl pulsen i Berlin som lugnet i den vackra naturen på den tyska landsbygden.

Italien.

Det känns nästan lite galet att jag inte besökt Italien ännu, jag som ändå rest mycket. I år måste jag ta mig till Italien för att njuta av arkitektur, slurpa på en gelato, svepa några glas rödvin på en Italiensk sommaräng och tjuvlyssna på ett gäng Italienare tala med både ord och kroppsspråk i ett.

Sugen på att äta pasta och dricka vin i Italien.

Iran.

Iran har jag hört så mycket gott om av flera backpackers som varit där. På min resa i Marocko träffade jag en spanjor som hade liftat genom hela Iran. Det var hans bästa resa någonsin, sa han. Naturen, den vänliga befolkningen, atmosfären, bristen på turister. Men ja, allra främst människorna som var bland de vänligaste han hade träffat. Jag vill också dit. Bums!

Colombia.

Colombia är också ett sådant land som verkligen alla älskar och rekommenderar. Hit bara måste jag åka! Naturen verkar helt outstandning. Dessutom ser jag framemot att få öva på min spanska här. Ta en kopp kaffe med en lokalinvånare, höra deras spännande livshistoria, lära mig om deras politik och njuta av de vackra vyerna. Har dessutom en vän som bor i Bogota!

Spanien.

Spanien står som alltid på min reselista eftersom att pappa bor strax utanför Alicante. Men i år står även Barcelona på listan eftersom jag förmodligen ska ta ett utbytesår där. Åh, som jag längtar tillbaka till Barcelona. Strosa längst gatorna, besöka fler museer, spana på utsikten från berget bakom staden, ta oändligt många promenader längst stranden, pröva nya fik och restauranger, pröva festlivet och bada i havet. Ja, leva, helt enkelt.

Hemma hos pappa i Spanien.

Som alltid med mig vill jag dock överallt. Varenda land står på min önskelista, så jag är på vilken resa som helst! Island, Tjeckien, Montenegro, Albanien, Rumänien, Nepal, Jordan och Israel är några andra destinationer som står högt upp på önskelistan. Jag är spänd på var livet för mig under 2019!

RESEINSPIRATION

Läs om alla destinationer jag besökt.

Hemsidan är skapad med